Default

Waar let je op bij een reisverzekering?

Iedereen die er even bij stilstaat, ziet het nut van een reisverzekering. Maar waar let je dan op als je de dekking bekijkt? Bij het afsluiten van een reisverzekering zou je eigenlijk een onderscheid moeten maken tussen dingen die vervelend zijn, en incidenten die rampzalig uit kunnen pakken. Een verdwenen laptop bijvoorbeeld is vervelend. Maar het wordt een heel ander verhaal als je torenhoge medische kosten moet maken in het buitenland.

Of als je zonder vervoer komt te staan door pech onderweg of diefstal van jouw auto. Allebei rampzalige vormen van tegenslag en dus onderdelen van de reisverzekering die extra aandacht verdienen.

Medische kosten
De medische voorzieningen in het buitenland kunnen erg hoog uitvallen. Het gaat dan niet alleen over bijzondere situaties, zoals een noodgedwongen thuisvlucht inclusief verpleging, maar ook de kosten voor de medische behandeling zelf kunnen veel hoger zijn dan in Nederland. De kosten worden vaak niet volledig gedekt door jouw ziektekostenverzekering.

Een ziektekostenverzekering dekt de zorgkosten tot aan het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Een reisverzekering kan ook de medische kosten boven het Nederlandse tarief dekken. Daarnaast zorgt een reisverzekering voor dekking als je vroegtijdig je vakantie moet afbreken door een ongeval of ziekte.

Autopech of autodiefstal
Bij een reisverzekering met automobilistenhulp zit je niet vast als je auto wordt gestolen of beschadigd raakt. Bij schade of een ongeluk krijg je om te beginnen bijstand als dat nodig is. Verder zijn sleepkosten en reparaties ter plaatse gedekt. Ook vervangend vervoer, extra verblijfskosten en het transport van je beschadigde auto naar Nederland kun je zo regelen.